Home / Info / Telefoon providers

Telefoon providers

Ben je benieuwd naar de verschillende telefoon providers in Nederland, of hoe je die goed met elkaar kunt vergelijken? Het is de moeite waard om ze op een rij te zetten wanneer je een nieuw abonnement wilt afsluiten. Je zorgt er op die manier voor dat je een goed beeld krijgt van de te verwachte kosten en de mogelijkheden tot besparen die je hebt. De telefoon providers leveren een prima bereik op basis van een goed netwerk, waardoor het de moeite waard is om scherp naar de tarieven te kijken.

Op het moment dat je de telefoon providers wilt gaan vergelijken is het in ieder geval interessant om de grote providers te onderscheiden van de kleinere spelers en de prijsvechters die er actief zijn. Op die manier kun je de markt als het ware wat beter in kaart brengen. Bovendien hebben de telefoon providers allemaal een sim only abonnement beschikbaar, waar je voordelig gebruik van kunt maken. Je kunt online de verschillende telefoon providers, zodat je een goed beeld krijgt van waar je het best een abonnement voor je telefoon af kunt sluiten.

Grote telefoon providers

Het is allereerst de moeite waard om de verschillende grote telefoon providers met elkaar te vergelijken. We kennen allemaal KPN, Vodafone en T-Mobile. Dit zijn de drie grote spelers in ons land, die allemaal hun eigen netwerk hebben. Ook Tele2 wenst zich daar graag bij te voegen, al heeft het bedrijf in Nederland die status nog niet kunnen verwerven. De verschillende grote telefoon providers hebben hun eigen netwerk en zorgen daarmee voor een goed bereik door heel het land. Houd er rekening mee dat de tarieven bij deze telefoon providers over het algemeen niet op het meest lage niveau liggen.

Wil je graag een scherpe prijs betalen voor een goede dekking en diverse mogelijkheden? Dan is het de moeite waard om goed naar de sub-merken van deze grote telefoon providers te kijken. Ze hebben allemaal een eigen prijsvechter onder zich. Het gaat bij KPN om Telfort, Hollandsnieuwe hoort bij Vodafone en Ben is de prijsvechter van T-Mobile. Je kunt bij die merken van de telefoon providers terecht voor een scherpere prijs per maand. Aan de andere kant kun je rekenen op een goede dienstverlening, uiteraard in combinatie met de hoge kwaliteit van het netwerk en het bereik.

Prijsvechters in Nederland

Zijn de tarieven van die telefoon providers je echter nog niet laag genoeg en ben je op zoek naar een mogelijkheid om verder op de kosten te besparen? Dan is het de moeite waard om naar de ware prijsvechters te kijken, die er zoveel mogelijk onafhankelijk voor zorgen dat je voordelig kunt bellen of internetten. Het gaat dan bijvoorbeeld om Youfone, Simpel en Simyo. Het zijn drie van de telefoon providers die de kosten zo laag mogelijk houden. Daarnaast bieden ze je mogelijkheden om de kosten scherp in de gaten te houden, zodat je aan het eind van de maand een lager tarief betaalt dan bij de overige telefoon providers.

Het bereik van deze telefoon providers is goed, omdat je er gebruik kunt maken van de netwerken van de grote spelers. Zij kopen daar als het ware ruimte op in, om jou er vervolgens mee van dienst te kunnen zijn. Je kunt online een vergelijking maken tussen de grote telefoon providers en de kleinere spelers, waarmee je ervoor zorgt dat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden die je hebt. Kijk goed naar de kosten bij de telefoon providers, net als naar de kwaliteit van het netwerk en de eventuele extra’s waar je op kunt rekenen.

Telefoon providers en hun sim only abonnementen

Bij de verschillende telefoon providers heb je de keuze uit de reguliere abonnementen, naast bijvoorbeeld de sim only overeenkomsten die er beschikbaar zijn. Je zorgt er daarmee voor dat je alleen voor de kosten van de belminuten of de internet MB’s hoeft te betalen. Je kunt bij de telefoon providers gebruik blijven maken van je eigen mobiele telefoon, of een nieuw exemplaar los aanschaffen. Je betaalt niet langer verkapt voor de kosten van een nieuwe telefoon, waardoor de tarieven van de telefoon providers een stuk helderder worden.

Het is de moeite waard om bij de verschillende telefoon providers na te gaan hoe je er een sim only abonnement kunt afsluiten en wat de kosten per maand zullen zijn. Je kunt de sim only abonnementen van de telefoon providers gebruiken om de kosten goed met elkaar te vergelijken en na te gaan welke provider je het meest voordelig van dienst kan zijn. Je kunt die vergelijking zelfs gebruiken wanneer je eigen een regulier abonnement bij de telefoon providers af wilt sluiten. Na een goede vergelijking weet je dan immers zeker dat je er een scherpe prijs voor je telefoon en het abonnement betaalt.

Online telefoon providers vergelijken

Je kunt de verschillende telefoon providers heel eenvoudig online vergelijken. Het is allereerst de moeite waard om na te denken over het type overeenkomst dat je aan wilt gaan. Wil je een telefoon met abonnement kopen, wil je gebruik maken van een sim only aansluiting of ben je wellicht op zoek naar een prepaid telefoon waarbij je vooraf beltegoed kunt kopen? Zodra je dit helder hebt kun je je richten tot de telefoon providers en er een overeenkomst aangaan. Op die manier zorg je ervoor dat je voordelig kunt bellen, nog los van de exacte kosten bij de provider.

Je kunt vervolgens nadenken over het aantal belminuten en internet MB’s dat je per maand nodig hebt. Je kunt de kosten bij de verschillende telefoon providers online oproepen en met elkaar vergelijken. Denk vervolgens na over de eventuele extra’s die zij te bieden hebben, of de betrouwbaarheid van het netwerk waar je graag gebruik van wilt maken. Op die manier heb je de kans om de verschillende telefoon providers op een rij te zetten en een goed beeld te krijgen van wat er beschikbaar is. Zorg ervoor dat je goed weet wat je betaalt en wat je daar aan de andere kant voor terugkrijgt.