Home / Info / Onbeperkt bellen bij abonnement

Onbeperkt bellen bij abonnement

Er is voor een telefoon abonnement zowel de mogelijkheid tot onbeperkt mobiel internet als ook voor onbeperkt bellen. Beide kunnen ook prima met elkaar gecombineerd worden binnen een telefoon abonnement, mits het natuurlijk zo is dat ook beide diensten door dezelfde provider worden aangeboden. De bedoeling van onbeperkt bellen is natuurlijk duidelijk. Je betaalt gewoon een vast bedrag en hiervoor in de plaats krijg je dan een onbeperkt aantal belminuten tot je beschikking die je kunt gebruiken. Let echter op, want het kan zijn dat een telefoon provider werkt met een zogenaamde Fair Use Policy, wat eigenlijk betekent dat het niet de bedoeling is dat je misbruik maakt van je onbeperkt bellen bundel. Wat dan onder misbruik wordt verstaan door de telefoon provider is uiteraard in dat beleid terug te lezen.

Kosten van onbeperkt bellen

De kosten van onbeperkt bellen liggen vaak ergens rond de 20 euro per maand. Als je een inschatting kunt maken van hoeveel belminuten er bij jou ongeveer doorheen gaan iedere maand kun je ook vaak snel genoeg achterhalen in hoeverre het loont om voor onbeperkt bellen te kiezen of niet. Omdat veel telefoon providers ook erg grote bundels met belminuten hebben zou zo’n grote bundel ook best al wel eens kunnen volstaan. Nogmaals, dit kun je vooraf het beste even uitrekenen en gauw genoeg weet je dan welke bundel het meeste rendement op zal gaan leveren.

Omdat je doorgaans bij telefoonproviders ook de mogelijkheid hebt tot het aanpassen van je bundels kun je ook altijd kijken of je met een bepaalde bundel aan belminuten toe kunt komen en anders kun je alsnog voor een onbeperkt bellen bundel bij je abonnement kiezen. Je kunt in het begin dus een beetje aftasten om te zien hoe je uiteindelijk tot het meest rendabele telefoon abonnement komt.

Telefoon abonnement uitbreiden

Telefoon abonnementen uitbreiden is echt zelden een probleem en dat betekent dus ook dat – wanneer je in eerste instantie een telefoon abonnement hebt met een bepaalde bundel met belminuten en deze bundel blijkt achteraf toch te klein te zijn – je vaak gewoon zonder enige moeite een grotere bundel bij je abonnement kunt gaan nemen. Natuurlijk zul je hierdoor niet het goedkoopste abonnement gaan hebben, maar wel het meest effectieve. Let er wel op dat het vaak een fractie lastiger is om je abonnement later weer in te doen krimpen.

Toch bieden ook steeds meer telefoonproviders je de flexibiliteit om je telefoon abonnement ook te verkleinen zonder enig probleem. In het verleden was dit nog wel is lastig, maar steeds meer wordt deze mogelijkheid geboden en dat betekent dus ook dat je zonder problemen je abonnement bij kunt stellen naar je eigen wensen. Als je dus weet dat je in een maand minder van je bundels hoeft te gebruiken kun je deze tijdelijk verkleinen, waardoor je dus ook tijdelijk een goedkoper abonnement hebt. Later kun je je telefoon abonnement dan ook weer met hetzelfde gemak uitbreiden.

Onbeperkt bellen bij sim only abonnement

Er zijn tal van mogelijkheden die je hebt wanneer je besluit om voor een sim only abonnement te kiezen. Een van die mogelijkheden bij veel van de telefoonproviders is dat je een onbeperkt bellen bundel aan je abonnement toevoegt. Op het moment dat je kiest voor onbeperkt bellen bij je telefoon abonnement betekent dit vaak automatisch ook dat je onbeperkt sms’jes kunt versturen, aangezien dit vanuit dezelfde bundel plaatsvindt. De onbeperkt bellen bundels verschillen per telefoonprovider nogal van prijs, dus deze gaan vergelijken zou zeker voordeel op moeten kunnen leveren, terwijl je aan de andere kant gewoon mag verwachten dat de regels omtrent de onbeperkt bellen bundels bij een telefoon abonnement ongeveer hetzelfde zijn. Een goedkoop abonnement wordt het met zo’n bundel niet, maar je kunt je dan iedere maand wel aardig uitleven op het gebied van bellen en sms’en.

Naast onbeperkt bellen bundels die je bij veel sim only abonnementen kunt toevoegen zijn er ook nog de onbeperkt internet bundels. Deze zijn in mindere mate beschikbaar, maar hiermee kunnen toch ook een aantal telefoonproviders je prima van dienst zijn. Er zijn ook telefoonproviders die alle diensten onbeperkt aanbieden. Voor een goedkoop abonnement zal dat zeker niet de beste keuze zijn, maar als je nu eenmaal een grootverbruiker bent kun je met een onbeperkt bellen bundel en een onbeperkt internet bundel uiteindelijk zeker goedkoper uit zijn als met gelimiteerde bundels binnen een sim only abonnement.

Onbeperkt bellen bij abonnement – Fair Use Policy

Let op dat wanneer je kiest voor onbeperkt bellen bij een abonnement je doorgaans te maken zult krijgen met de Fair Use Policy van de telefoonprovider in kwestie. Deze is niet overal hetzelfde, dus het kan geen kwaad om jezelf eerst op de hoogte te brengen van wat deze Fair Use Policy dan precies inhoudt. De omschrijving in de Fair Use Policy van een telefoonprovider is vaak een beetje vaag en deze geeft aan dat het wel normaal gebruik van de bundel gemaakt moet worden, echter wordt er geen omschrijving van het begrip ‘normaal’ gegeven. Een telefoonprovider behoudt zich zo dus het recht voor om op ieder gewenst moment te beslissen dat jij op een abnormale manier gebruikt maakt van je onbeperkt bellen bundel bij je abonnement. Uiteraard moet je het al flink bont maken wil het ook zo ver komen, want als je een onbeperkt bellen bundel bij je abonnement hebt afgenomen kun je er van uit gaan dat je echt ontzettend veel kunt bellen voordat je telefoonprovider aan de bel trekt dat het genoeg is. Het kan zijn dat een telefoonprovider, op het moment dat de maat vol is, je een waarschuwing geeft of dat zij er meteen voor zorgen dat je niet meer kunt bellen met je abonnement.

Mocht het je na het lezen van de voorwaarden van een telefoonprovider niet helemaal duidelijk zijn wat de regels rondom onbeperkt bellen bij je telefoon abonnement zijn, dan kun je uiteraard ook om wat opheldering vragen van de kant van de telefoonprovider en zij zullen je dan uitleggen wanneer je met onbeperkt bellen de Fair Use Policy overschrijdt.