Home / Info / Goedkope telefoon

Goedkope telefoon

Vaak denkt men bij een goedkope telefoon nog aan modellen van 10 jaar geleden, maar dat is niet terecht. De goedkope telefoons van tegenwoordig beschikken namelijk steeds meer over veel functionaliteiten en dat betekent dan ook dat een smartphone dus absoluut geen honderden euro’s meer hoeft te gaan kosten. Natuurlijk zit er nog een wezenlijk verschil tussen een goedkope telefoon die je slechts 30 euro kost of 100 euro, maar een goedkope telefoon is in dit geval dus een ruim begrip. In het geval van een goedkope telefoon van 30 euro is de kans niet al te groot dat dit een smartphone is, maar voor 100 euro kun je absoluut een knappe smartphone scoren, waarmee je dus ook zorgt voor ruim voldoende mogelijkheden op het gebied van het uitzoeken van een goedkoop telefoon abonnement voor je telefoon. Uiteraard bepaalt de invulling hiervan uiteindelijk of je het ook daadwerkelijk een goedkoop abonnement voor je goedkope telefoon zal gaan worden.

Kosten goedkope telefoon

Hierboven staat al een beetje genoemd met welke kosten je voor een betaalbare telefoon rekening kunt houden, maar wat ook goed zichtbaar is, is dat mobiele telefoons in de betaalbare klasse eigenlijk ook steeds goedkoper worden of dat deze voor dezelfde prijs gewoon steeds meer inhoud krijgen. In beide gevallen wint de consument hier natuurlijk bij. En omdat het ook een zeer populaire markt is storten steeds meer fabrikanten zich hier dan ook volledig op en is het aanbod dus sterk aan het groeien.

De concurrentie op het gebied van goedkope telefoons is in de afgelopen jaren bijzonder sterk toegenomen en waar fabrikanten eerst nog volledig de focus hadden liggen op high-end smartphones is dit nu toch aardig in balans en blijkt ook de markt van de goedkope telefoons een zeer rendabele voor telefoonfabrikanten. Daar profiteer je als consument natuurlijk van mee, want door het groeiende aanbod in dit segment zal dit de prijzen alleen maar meer ten goede gaan komen en worden de goedkope telefoons alleen maar goedkoper, en kunnen ze uiteindelijk ook meer.

Telefoons vergelijken

Zeker bij goedkope telefoons moet je natuurlijk wel goed gaan vergelijken, want ondanks dat je mogelijk niet al te veel geld wilt spenderen aan een mobiele telefoon zou dit nog altijd niet ten koste mogen gaan van de kwaliteit ervan. Het is dan ook belangrijk dat je kijkt naar wat een goedkope telefoon dus allemaal in zijn mars heeft om zo een duidelijk beeld te kunnen schetsen van het feit of deze telefoon inderdaad zal gaan voldoen voor de doeleinden waarvoor deze in gebruik zal worden genomen. Omdat de eisen die er aan een goedkope telefoon worden gesteld bij iedereen weer anders zijn kun je jezelf het beste dus eerst even gaan afvragen wat voor jou precies van belang is bij een goede mobiele telefoon. Ga je vervolgens telefoons vergelijken, dan zal het veel eenvoudiger gaan worden om de juiste telefoon te vinden.

Goedkope telefoons in verschillende segmenten

Als je op zoek bent naar een goedkope telefoon zul je deze tegen gaan komen in allerlei verschillende segmenten. Je hebt namelijk goedkope smartphones, maar ook nog de wat meer ouderwetse modellen. Je dient bij het kopen van je goedkope telefoon dan ook goed rekening te houden met je eigen wensen, want als je bijvoorbeeld mobiel wilt kunnen internetten via een 3G of 4G netwerk moet je hier natuurlijk wel je telefoon op uitzoeken. Wellicht vind je het belangrijk dat een goedkope telefoon bepaalde functies op de telefoon heeft zitten en dan geef je dat aspect dus aandacht bij je zoektocht tussen de goedkope telefoons die er op de markt zijn.

Voor goedkope telefoons geldt ook dat deze er in diverse prijsklassen zijn. Zo is het mogelijk om voor slechts enkele tientjes al een telefoon in je bezit te krijgen, maar hier hoef je uiteraard geen wonderen van te verwachten en dit soort telefoons die zich in deze prijsklassen begeven zullen dan ook niet geschikt zijn voor mobiel internet. Besluit je echter om net even iets meer geld te steken in een goedkope telefoon, dan breidt je ook direct je mogelijkheden uit. Zoek je een smartphone, dan kun je voor minder dan 100 euro al een reeks knappe goedkope smartphones vinden. Zulke telefoons bieden je aan de ene kant ruim voldoende mogelijkheden, terwijl je toch goedkoop uit kunt zijn.

Goedkope telefoon koppelen aan sim only

Als je je oog hebt laten vallen op een goedkope telefoon is het eigenlijk nooit erg handig om deze goedkope telefoon direct te gaan aanschaffen met een abonnement. De telefoon is immers goedkoop en zodoende dus ook erg toegankelijk om gewoon direct te kopen zonder abonnement. In de meeste gevallen zul je echter wel gewoon een abonnement nodig hebben om van je telefoon gebruik te kunnen maken met het oog op bellen en dergelijke, tenzij je al een abonnement hebt. Is dat nou niet het geval, dan zou je zeker eens moeten gaan kijken naar sim only abonnementen. Als je namelijk van deze goedkope abonnementen de prijzen ziet kun je er van uit gaan dat dit de beste optie is; om je goedkope telefoon te gaan koppelen aan sim only. Zou je namelijk diezelfde telefoon al direct met abonnement aanschaffen, dan ben je dus gewoon 1 of 2 jaar (afhankelijk van de duur van je abonnement) bezig om ook als het ware je telefoon nog af te betalen. In het geval van een goedkope telefoon is dat gewoon zonde van het geld en dan biedt sim only een veel betere oplossing.

Als je een goedkope telefoon koopt en vervolgens een abonnement afsluit moet je uiteraard wel goed kijken naar de mogelijkheden van je telefoon, aangezien wellicht niet ieder sim only abonnement geschikt zal zijn voor jouw goedkope telefoon. Zo kun je bij sim only abonnementen ook voor 4G internet kiezen, maar voor je dit doet dien je er natuurlijk wel zeker van te zijn dat je telefoon hier ook voor geschikt is. Sowieso zal een goedkope telefoon die je gewoon los koopt een sim only abonnement kunnen verdragen, want deze zal namelijk standaard simlockvrij zijn. Overigens kun je een goedkope telefoon natuurlijk ook prima in combinatie met een prepaid simkaart gebruiken, dit is puur een kwestie van persoonlijke voorkeur.