Home / Info / Goedkoopste mobiele providers

Goedkoopste mobiele providers

De groep met goedkope mobiele providers lijkt meer en meer te groeien en dat heeft dus tot resultaat dat er op de markt een toenemende concurrentie is tussen de mobiele providers. Is dit een nadeel? Absoluut niet natuurlijk, want hierdoor zal een mobiele provider dus nog harder zijn best moeten gaan doen om zichzelf te kunnen onderscheiden van de massa. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door goedkope abonnementen aan te bieden, maar het kan ook heel goed zijn dat ze zich gaan proberen te onderscheiden in het aanbieden van een extra dienst of service. De goedkoopste mobiele providers ontlopen elkaar eigenlijk helemaal niet veel, dus het zal puur een kwestie van voorkeur zijn voor een bepaalde provider.

Kiezen uit alle mobiele providers

Als je wilt kiezen uit mobiele providers kun je hiermee nog best wat moeite hebben, doordat het er natuurlijk behoorlijk veel zijn. Toch zijn er ook genoeg variabelen die je kunt gebruiken om mobiele providers toch net even wat beter onder de loep te nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van snelheid van mobiel internet of de looptijd van telefoon abonnementen die de goedkoopste mobiele providers je aanbieden. Ook de eventuele mogelijkheden die er per goedkope mobiele provider gelden voor een tussentijdse aanpassing van je abonnement kunnen natuurlijk doorslaggevend werken in het maken van een beslissing voor een bepaalde goedkope mobiele provider. Feit is in elk geval dat dit soort providers natuurlijk allemaal garant staan voor een goedkoop abonnement. Een paar van die providers zijn Simyo, maar ook natuurlijk Tele2.

Door de goedkoopste mobiele providers stuk voor stuk even te bekijken kun je goed zien waar de verschillen in het aanbod zitten en vaak zijn dit toch wel belangrijke verschillen om uiteindelijk je keuze op te kunnen baseren. Het samenstellen van het juiste abonnement valt of staat met het kiezen van de juiste bundels, dus wie heeft de juiste bundels en tegen welke prijs? Ga op die manier te werk en je vind zeker een goedkoop abonnement bij een van de goedkoopste mobiele providers.

Mobiele providers en de verschillende abonnementen

Mobiele providers bieden vaak een groot aantal verschillende abonnementen aan, soms ook nog met goedkope telefoons en dat is natuurlijk helemaal een goede combinatie. Dit houdt dan ook in dat je per mobiele provider een groot aantal wegen kunt bewandelen voor wat je abonnement betreft. Kosten spelen hierbij natuurlijk een grote rol, maar in feite zou je er niet al te veel moeite mee moeten hebben een goedkoop abonnement te gaan scoren. De vraag is alleen hoe goedkoop je het wilt maken. Wanneer je echt per se het goedkoopste abonnement wilt hebben zul je wellicht iets beter je best moeten doen om die er tussenuit te kunnen vissen en af te sluiten.

De goedkoopste mobiele providers bieden een net zo groot assortiment aan als de duurdere concurrenten, dus het is dan ook zeker niet zo dat je met het aanbod van de goedkoopste mobiele providers niet uit de voeten zult komen. Wel geldt voor sommige goedkope mobiele providers dat ze je enkel met een goedkoop abonnement van dienst zullen kunnen zijn op het moment dat je interesse hebt in een sim only abonnement. Dat soort goedkope mobiele providers bieden dus niet de gelegenheid om bij hen direct een telefoon abonnement met toestel aan te schaffen. Heb je al een toestel, dan kunnen deze goedkoopste mobiele providers je met een goedkoop sim only abonnement uitstekend van dienst zijn.

Goedkoopste mobiele providers voor sim only

Je gaat natuurlijk de goedkoopste mobiele providers vergelijken omdat je een goedkoop abonnement wilt kunnen afsluiten. Of je een goedkoop abonnement kunt gaan afsluiten is echter niet alleen maar afhankelijk van je keuze voor de goedkoopste mobiele provider, maar er kan ook zeer zeker nog verschil in zitten of je kiest voor een sim only abonnement of gewoon een regulier abonnement met toestel. Doorgaans zijn sim only abonnementen de meest goedkope optie, maar het is natuurlijk best lastig te vergelijken met reguliere abonnementen waarbij je ook een toestel krijgt geleverd. Om exact het verschil te weten te komen zou je er al berekeningen op los moeten laten. Voor de maandelijkse lasten is een sim only abonnement bij een van de goedkoopste mobiele providers in elk geval erg prettig, want het verschil tussen een sim only abonnement en een regulier abonnement met toestel per maand is natuurlijk aanzienlijk. Bij een sim only abonnement kunnen de goedkoopste mobiele providers je al voorzien van een goedkoop abonnement voor slechts enkele euro’s in de maand. Dit zijn dan de goedkope abonnementen met bijvoorbeeld slechts 100 belminuten/sms’jes, maar ook met mobiel internet erbij hoeft een sim only abonnement niet meer dan 10 euro te kosten en heb je dus nog altijd een goedkoop abonnement. Met sim only is het relatief gezien gewoon allemaal wat goedkoper en vandaar dat het aantal sim only abonnees alleen maar groeiende is.

Virtuele providers altijd het goedkoopst

De zogenaamde virtuele providers hebben in ons land de overhand en toevallig zijn dit ook de goedkoopste mobiele providers die er zijn. Onder de virtuele providers vallen alle providers, behalve de providers KPN, T-Mobile en Vodafone. Wellicht dat de term virtuele providers nu al wat duidelijker wordt, maar het komt er op neer dat een mobiele provider de stempel van virtueel krijgt op het moment dat zij dus wel telefoon abonnementen en/of prepaid simkaarten aanbieden, maar daarvoor niet een eigen netwerk hebben. Voor dat netwerk zal dus een van de drie hiervoor genoemde mobiele providers verantwoordelijk zijn en dit zijn niet de goedkoopste mobiele providers.

De virtuele providers staan dus te boek als de goedkoopste mobiele providers, maar als vanzelfsprekend valt er ook nog voldoende onderscheid te maken tussen deze goedkoopste mobiele providers. Allereerst is daar natuurlijk het aanbod wat bijzonder veel variatie vertoont, maar toch ook de prijzen zijn niet bij iedere virtuele provider even goedkoop en een goedkoop abonnement is dan ook zeker geen garantie als je kiest voor een virtuele provider. Als je echt de goedkoopste mobiele providers wilt gaan vergelijken zal het wel helpen om je enkel te richten op de virtuele providers, want onder hen zul je deze namelijk gaan vinden.